sodertalje.butikslokal-sverige.se: Butikslokal i Nynäshamn

Butikslokal i Nynäshamn

Om området

Drygt 5 mil söder om Södertälje ligger Nynäshamn. Historiskt sett har Nynäshamn präglats av tillverkning av utrustning för telekommunikation samt raffinering av olja. Båda verksamheterna är nedlagda sedan år 2005 respektive år 1990, dock produceras fortfarande specialoljor på orten. Idag är turism och färjetrafik viktiga näringar för Nynäshamn. Andra mindre företag i Nynäshamn är mikrobryggeriet Nynäshamns Ångbryggeri och Direktonik. Färjetrafiken i Nynäshamn är väl fungerande tack vare Nynäshamns naturliga hamn med ett djupt sund och nära öppet hav. Från hamnen finns det möjlighet att åka till Gotland året runt och även till Gotska Sandön under sommartid. Det finns två internationella linjer till Gdansk i Polen och till Ventspils och Liepaja i Lettland. Vaxholmsbolaget trafikerar sträckorna till de närbelagda öarna i Nynäshamns skärgård. Mellan Stockholm och Nynäshamn öppnades år 2008 en fyrfilig motorväg och arbetet med att förbättra järnvägen Nynäsbanan mellan södra Stockholm och Nynäshamn pågår. Utöver detta är Nynäshamn en del av Stockholm Business Alliance, ett partnerskap mellan 53 kommuner som tillsammans utvecklar regionen med fokus på att attrahera utländska investerare.

 

Värt att se

Nynäshamns Järnvägsmuseum

Strandvägen

Hamnområdet

Mopedum - Svenska nostalgimuseet

Nynäshamns Ångbryggeri

 

Geografi

Nynäshamn kommun har drygt 27 000 invånare fördelat på 667 hektar, medan det bor cirka 14 000 personer i Nynäshamn tätort.

 

Länkar

Om nynäshamn på Wikipedia

Karta över Nynäshamn

Nynäshamn kommun

Stockholm Business Alliance

 

En butikslokal är en lokal där syftet med lokalen är att driva en butik, affär eller liknande verksamhet. Viktigt att fundera på när man ska hyra en butikslokal är om storleken, stilen och läget passar verksamheten som ska drivas i lokalen. Påbörja din sökning av en butikslokal genom att klicka på länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Mariefred Kristinehamn »